Усвојен Приједлог закона о буџету БиХ за 2011. годину (ВИДЕО)

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одобрио је вечерас Приједлог закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за 2011. годину на нивоу остварења у текућој години. За приједлог је гласало 28 посланика, три су била против и ниједан уздржан. Против приједлога гласали су посланици Савеза за бољу будућност и Странке за БиХ. Према овом Приједлогу […]

петак, децембар 30, 2011 / 22:59

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одобрио је вечерас Приједлог закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за 2011. годину на нивоу остварења у текућој години.

За приједлог је гласало 28 посланика, три су била против и ниједан уздржан. Против приједлога гласали су посланици Савеза за бољу будућност и Странке за БиХ.

Према овом Приједлогу Представнички дом задужио је Предсједништво БиХ да у року од седам дана формално сачини акт – Приједлога закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за 2011, који ће након достављања Колегијум дома упутити на објављивање у Службени гласник БиХ.

Представнички дом обавезао је вечерас Савјет министара БиХ да усвоји Одлуку о привременом финансирању институција БиХ за прва три мјесеца 2012. године.

Током расправе посланици Странке за БиХ Азра Хаџиахметовић и Савеза за бољу будућност Мирсад Ђугум изразили су незадовољство начином усвајања овог закона којим су, како су рекли, прекршене све процедуре.

Замјеник предсједавајућег Божо Љубић рекао је да је Предсједништво ХДЗ-а 1990 подржало споразум који су 28. децембра постигли предсједници странака које имају своје представнике у колегијумима оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

Сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ на којој се очекује потврда вечерас усвојеног приједлога буџета биће одржана сутра у 11.00 часова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *