Уставни суд ФБиХ пресудио у корист Будимира и Лијановића

Уставни суд ФБиХ донио је одлуку да је Зукан Хелез био дужан испоштовати одлуку о разрјешењу чланова Ревизорског тима за координацију коју је донио Будимир. Ова одлука значи да ће ревизија бораца/бранитеља и инвалида рата у овом бх. ентитету бити обустављена до избора новог ревизорског тима. "Овдје се није улазило у меритум одлуке да ли […]

среда, јун 26, 2013 / 13:55

Уставни суд ФБиХ донио је одлуку да је Зукан Хелез био дужан испоштовати одлуку о разрјешењу чланова Ревизорског тима за координацију коју је донио Будимир. Ова одлука значи да ће ревизија бораца/бранитеља и инвалида рата у овом бх. ентитету бити обустављена до избора новог ревизорског тима.

"Овдје се није улазило у меритум одлуке да ли је она у складу са законом или не. Спор је био покренут о питању провођења одлука предсједника ФБиХ. Уставни суд је јасно поручио јавности да је Хелез био дужан да проводи одлуку коју сам донио у функцији предсједника ФБиХ", рекао је Будимир новинарима у Сарајеву.

У другом случају, Уставни суд ФБиХ одбацио је захтјев премијера Никшића у спору са потпредсједником Владе ФБиХ Јерком Иванковићем Лијановићем и осам министара у Влади ФБиХ, а које се односе на Одлуку о измјенама и допунама Пословника о раду Владе Федерације БиХ и Закључка Владе ФБиХ од 19. марта.

Наиме, тог дана девет министара изгласало је измјене Пословника о раду Владе, након чега су Никшић и министри из СДП-а напустили сједницу Владе ФБиХ. Овим измјенама Пословника предвиђено је да потпредсједник Владе ФБиХ може заказивати сједнице и потписивати акте Владе, након чега је Никшић покренуо питање уставности ове одлуке.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *