Ускоро Гугл наочаре: Да се конектујете у ходу

Интернет гигант Гугл најавио је комерцијализацију футуристичких наочара за 2013. и замолио клијенте да се наоружају стрпљењем. “Морате да схватитите да ће нам за то бити потребно извјесно вријеме”, изјавио је директор Гугла Ерик Шмит на конференцији за новинаре у Вашингтону, пренио је АФП. Америчка компанија почела је са испоруком прототипова наочара “Гугл глес”, опремљених […]

недеља, април 28, 2013 / 17:35

Интернет гигант Гугл најавио је комерцијализацију футуристичких наочара за 2013. и замолио клијенте да се наоружају стрпљењем.

“Морате да схватитите да ће нам за то бити потребно извјесно вријеме”, изјавио је директор Гугла Ерик Шмит на конференцији за новинаре у Вашингтону, пренио је АФП.

Америчка компанија почела је са испоруком прототипова наочара “Гугл глес”, опремљених камером и микрофоном, које пружају могућност конекције на интернет преко вајфаја или блутута.

Један од оснивача Гугла Сергеј Брин најавио је недавно да ће се футуристичке наочаре наћи у продаји ове године по цијени од 1.500 долара.

Гугл наочаре, које се по дизајну не разликују од обичних, дају нову димезију свијету, јер им корисник даје команде гласом и помијерањем главе.

У оквир наочара је уграђен мали дисплеј, који се налази изнад ока, и омогућава корисницима видео-позиве, затим сурфовање интернетом, слушање музике и ажурирање биљешке без помијерања прста. Помоћу њих се могу добити подаци о времену, температури, а може се и разговарати.

Поред ових опција, ове наочаре имају могућност снимања видео-записа, сликања у резолуцији 720 пиксела и повезивања с друштвеним мрежама.

Наочаре посједују навигациони систем тако да се лако могу добити упуства о стизању до жељене дестинације.

Корисник такође може да, пролазећи поред неке зграде, добије информације о истој, податке о оближњим знаменитостима, или пријатељима који живе у близини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *