Усклађена уписна политика са тржиштем рада?!

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да је уписна политика за наредну школску годину у средње школе и високошколске установе у РС усклађена са свим параметрима, који опредељују тржиште рада. "Озбиљна корекција коју смо урадили у односу на раније године да смо редуковали уписе на студијске програме који сасвим извјесно неће […]

среда, април 27, 2011 / 12:15

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да је уписна политика за наредну школску годину у средње школе и високошколске установе у РС усклађена са свим параметрима, који опредељују тржиште рада.

"Озбиљна корекција коју смо урадили у односу на раније године да смо редуковали уписе на студијске програме који сасвим извјесно неће понудити запослење ни у наредних 10 и 20 година", рекао је Касиповић у Народној скупштини РС у склопу посланичких питања и одговора – "Актуелни час".

Касиповић је рекао да је уписна политика креирана и припремљена у потпуној сарадњи са удружењем послодаваца, Привредном комором РС и пословном заједницом, подсјетивши да је претходно проведена анкета међу ученицима и родитељима о жељеном занимању.

Министар просвјете и културе је ово рекао одговарајући на питање посланика ПДП-а Велимира Сакана да ли је ресорно министарство са универзитетима и средњим школама планирало корекцију уписне политике.

Одговарајући на питање посланика СДС-а Златка Максимовића када ће почети реконструкција савског и дринског насипа у Семберији, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Мирослав Миловановић је рекао да Влада РС води преговоре са банкама о кредитном задужењу из којих ће се финансирати изградња тих објеката.

"Средином наредног мјесеца можемо очекивати неке конкретне резултате у вези са кредитним аранжманима, од чега и зависи динамика радова", додао је Миловановић.0 КОМЕНТАРА

  1. Prica pricu kao i uvijek. Ne vidjeh veceg demagoga od njega. Pa zasto onda ne ukine zurnalistikui jos pojedine fakultete, odnosno zanimanja kojima je prebukirano trziste rada. Pogledajte samo ko radi u medijima, kakvu strucnu spremu imaju?!A skolovanih, a besposlenih novinara na sve strane!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *