Универзитет у Бањој Луци потписује меморандум о сарадњи са Транспаренсијем

Након успостављене сарадње са универзитетима у Зеници, Тузли и Сарајеву, Транспаренси Интернатионешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) потписаће Меморандум о сарадњи са Универзитетом у Бањој Луци, којим се успостављају механизми и утврђују начини сарадње у области превенције и борбе против корупције, те осигурања интергитета и квалитета у високом образовању. Циљ успостављања сарадње је активнији ангажман […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 11:47

Након успостављене сарадње са универзитетима у Зеници, Тузли и Сарајеву, Транспаренси Интернатионешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) потписаће Меморандум о сарадњи са Универзитетом у Бањој Луци, којим се успостављају механизми и утврђују начини сарадње у области превенције и борбе против корупције, те осигурања интергитета и квалитета у високом образовању.

Циљ успостављања сарадње је активнији ангажман на превенцији корупције у високом образовању, кроз усвајање антикорупцијских планова на универзитетима и стварање предуслова за усклађивање законског оквира у овој области. Остваривање сарадње са универзитетима у БиХ дио је активности ТИ БиХ усмјерених ка дефинисању узрока корупције у високом образовању и њиховом отклањању кроз стратешки приступ и примјену унапријед дефинисаних мјера и антикорупцијских планова.

ТИ БиХ и Универзитет у Бањој Луци ће се обавезати на заједнички ангажман прије свега у креирању и усвајању планова интегритета и начела транспарентности и одговорности на Универзитету. ТИ БиХ се нада да ће овакав вид сарадње између невладиног сектора и институција високог образовања постати устаљена пракса, те да ће антикорупцијски планови који ће се усвојити у наредном периоду донијети очекиване резултате.

Меморандум о сарадњи ће потписати ректор Универзитета у Бањој Луци, проф. др Станко Станић и портпарол Транспаренцy Интернатионал БиХ Ивана Корајлић. Потписивање ће се одржати у петак 09. децембра 2011. у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, у 10.30 часов. На овај начин Универзитет и ТИ БиХ ће симболично обиљежити 09. децембар, Међународни дан борбе против корупције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *