УН: Биланс жртава у Сирији премашио 4.000

Сирија се сада налази у грађанском рату, а биланс жртава премашио је 4.000, саопштила је високи комесар УН за људска права Нави Пилај на прес конференцији у Женеви. Она је додала да је и све већи број војника који дезертирају и узимају оружје да би се борили против владе предсједника Башара ал-Асада, преноси Ројтерс. Пилај […]

петак, децембар 2, 2011 / 08:13

Сирија се сада налази у грађанском рату, а биланс жртава премашио је 4.000, саопштила је високи комесар УН за људска права Нави Пилај на прес конференцији у Женеви.

Она је додала да је и све већи број војника који дезертирају и узимају оружје да би се борили против владе предсједника Башара ал-Асада, преноси Ројтерс.

Пилај је навела да УН процјењују да број погинулих у Сирији износи 4.000, али да страхује да је стварни број много већи.

Она је додала да актуелну ситуацију у тој земљи карактерише као грађански рат.

Раније данас, према ријечима дипломата, ЕУ је појачала санкције према енергетском и финансијском сектору у Сирији, како би казнила режим предсједника Башара ал-Асада због сузбијања демонстрација.

Министри ЕУ су усвојили забране на извоз гаса и опреме за нафтну индустрију у Сирију, на трговину обвезницама владе и продају софтвера који би могао да се користи за надзирање телефонских разговора и интернета.

Режим у Сирији од недеље се налази и под економским санкцијама Арапске лиге. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *