Украјинска слобода говора

Украјинска државна радио-телевизија суспендовала је емитовање временске прогнозе уживо, након што је један метеоролог у програму прокоментарисао несигурну политичку климу у земљи. Шеф националне метеоролошке службе Људмила Савченко говорила је на државном радију о љепоти прољећа, а потом је прокоментарисала "неред, безакоње и неправду" у Украјини. Временске прогнозе убудуће ће бити снимане унапријед и уређиване […]

четвртак, мај 19, 2011 / 07:37

Украјинска државна радио-телевизија суспендовала је емитовање временске прогнозе уживо, након што је један метеоролог у програму прокоментарисао несигурну политичку климу у земљи.

Шеф националне метеоролошке службе Људмила Савченко говорила је на државном радију о љепоти прољећа, а потом је прокоментарисала "неред, безакоње и неправду" у Украјини.

Временске прогнозе убудуће ће бити снимане унапријед и уређиване прије емитовања, преноси Би-Би-Си.

"Не можете остати равнодушни према љепоти, која је потпуна са деликатним мирисима јоргована и зумбула по долинама, са мелодичним пјесмама птица. Понекад као да природа надокнађује неред, безакоње и неправду у нашој земљи", рекла је Савченкова.

Савченкова је изјавила за лист "Украјинска правда" да је добро свјесна посљедица својих коментара и да зна да никада више неће моћи да говори у програму.

Ово није први пут да су се украјински медији на овакав начин умијешали у политику. Национална телевизија отпустила је 2004. године особу која говори језиком знакова, јер је гледаоцима пренијела поруку да власти лажу.

Украјинска опозиција сматра да Савченкова не треба да буде суспендована, нити отпуштена због својих коментара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *