Укинута лиценца Урбанистичком заводу РС

БАЊА ЛУКА – Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске укинуло је лиценцу Урбанистичком заводу РС.  Лиценца је укинута у складу са законским овлаштењима након контроле републичког инспектора за грађевинарство, урбанизам и екологију. Према незваничним информацијама, укидање лиценце биће тема данашње ванредне конференције за новинаре на којој ће говорити министар за просторно уређење, […]

петак, април 15, 2011 / 07:00

БАЊА ЛУКА – Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске укинуло је лиценцу Урбанистичком заводу РС.

 Лиценца је укинута у складу са законским овлаштењима након контроле републичког инспектора за грађевинарство, урбанизам и екологију.

Према незваничним информацијама, укидање лиценце биће тема данашње ванредне конференције за новинаре на којој ће говорити министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић.

Већински власник Урбанистичког завода РС је бањалучки бизнисмен Јово Видовић. Пореска управа РС поднијела је раније Окружном тужилаштву у Бањој Луци четири извјештаја против пет директора и власника Урбанистичког завода због сумње да су злоупотријебили овлаштења у привреди и службени положај.

Након што је Окружни привредни суд Бања Лука 16. септембра прошле године донио одлуку о покретању стечајног поступка у Урбанистичком заводу, почетком новембра стечај је поништен, јер је Виши привредни суд Бања Лука прихватио жалбу овог предузећа на одлуку о покретању стечаја.

Директор Завода Горан Вајкић уручио је 21. марта отказе 21 раднику уз образложење да су технолошки вишак и да су неквалификовани за рад у овој институцији. За остале раднике воде се судски поступци по основу радних спорова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *