Ухапшени оптужени за организовање барикада на Косову

Српска полиција ухапсила је око 18 часова на Копаонику Звонка Веселиновића, из Косовске Митровице, због сумње да се бавио организованим криминалом. Веселиновић, који је у последње време најчешће описиван као „вођа организованог криминала на северу Космета”, пребачен је под јаким полицијским обезбеђењем у полицијску станицу у Краљеву. Веселиновић је, како сазнајемо, заустављен у свом аутомобилу […]

уторак, децембар 20, 2011 / 21:23

Српска полиција ухапсила је око 18 часова на Копаонику Звонка Веселиновића, из Косовске Митровице, због сумње да се бавио организованим криминалом. Веселиновић, који је у последње време најчешће описиван као „вођа организованог криминала на северу Космета”, пребачен је под јаким полицијским обезбеђењем у полицијску станицу у Краљеву.

Веселиновић је, како сазнајемо, заустављен у свом аутомобилу на Копаонику, а са њим су били његов брат Жарко, као и још двојица мушкараца, за које се претпоставља да су чланови њиховог обезбјеђења.

Веселиновић је важио за главног организатора нереда на барикадама на сјеверу Космета, откако је криза на сјеверу покрајне ескалирала после упада специјалних јединица Росу из Приштине на прелазе Јариње и Брњак.

Оптужбе да је организовао паљење прелаза Јариње летос и да је изазвао нереде на барикади у Јагњеници прошлог мјесеца, изрекао је командант Кфора Ерхард Древс. Он је напоменуо и да постоје снимци на којима се виде Звонко Веселиновић и његов брат како организују нереде и да су ти снимци прослеђени Еулексу.

Неколико дана после те изјаве команданта Ерхарда Древса, Веселиновић је за „Политику” рекао да му је „баш драго ако Древс има те снимке” и да „једва чека да их погледа и одговори на наводе Древсове оптужнице”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *