Ухапшен Саиф ал-Ислам Гадафи

Сaиф ал-Ислам Гадафи, медијски најистакнутији син убијеног либијског вође Моамера Гадафија, ухапшен је на југу Либије заједно са двојицом његових помоћника у покушају да побjегну из земље, преносе у суботу агенције. "Сaиф ал-Ислам, за којим је Међународни кривични суд у Хагу расписао потјерницу, ухапшен је на југу Либије", изјавио је Франс пресу либијски министар правде […]

субота, новембар 19, 2011 / 14:29

Сaиф ал-Ислам Гадафи, медијски најистакнутији син убијеног либијског вође Моамера Гадафија, ухапшен је на југу Либије заједно са двојицом његових помоћника у покушају да побjегну из земље, преносе у суботу агенције.

"Сaиф ал-Ислам, за којим је Међународни кривични суд у Хагу расписао потјерницу, ухапшен је на југу Либије", изјавио је Франс пресу либијски министар правде и за заштиту људских права Мохамеда ал-Алагија.

Агенција АП преноси изјаву либијског војног команданта Башира ал-Тлајеба који је рекао да је Саиф ал-Ислам ухапшен у пустињском граду Обарију, недалеко од Сабхе, на југу земље, близу границе с Нигером.

Ал-Тлајеб је навео да је Гадафијев син пребачен у Зинтан, али није желео да износи детаље о томе како је он ухапшен.

Међународни кривични суд је 27. јула издао налоге за хапшење Муамера Гадафија, који је убијен у октобру, његовог сина Сеифа Ал-Ислама и шефа либијске обавјештајне службе Абдалаха Ал Сенусија због оптужби о злочинима против човјечности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *