Ухапшен кошаркаш Никола Булатовић

Црногорска Управа полиције саопштила је да је у Доминиканској Републици ухапшен бивши кошаркашки репрезентативац Србије и Црне Горе Никола В. Булатовић. Булатовић, који има 40 година, ухапшен је на основу потјернице Националног бироа Интерпола у Подгорици, уз сагласност Министарства правде Црне Горе. "Након дуготрајне и континуиране сарадње Националног централног бироа Подгорица и Националног централног бироа […]

петак, децембар 16, 2011 / 20:03

Црногорска Управа полиције саопштила је да је у Доминиканској Републици ухапшен бивши кошаркашки репрезентативац Србије и Црне Горе Никола В. Булатовић.

Булатовић, који има 40 година, ухапшен је на основу потјернице Националног бироа Интерпола у Подгорици, уз сагласност Министарства правде Црне Горе.

"Након дуготрајне и континуиране сарадње Националног централног бироа Подгорица и Националног централног бироа Санто Доминго, као и низа предузетих оперативних радњи, данас је у Доминиканској Републици лишен слободе Никола В. Булатовић (40)", наводи се у саопштењу Бироа.

Булатовић је раније осуђен на казну затвора од пет година, одлуком Окружног суда у Београду, због силовања. Пресуду је у јануару 2006. потврдио Врховни суд Србије.

Бивши кошаркаш је, према оптужници, 1998. године у Београду насилно обљубио тада малолетну Н. С. која је дошла у његов стан, ради интервјуа за школски лист једне београдске гимназије.

Да подсјетимо, Булатовић осуђен је пред Окружним судом у Београду на 5 година затвора.

Булатовић је осим за ФМП Железник (за који је играо у том периоду) играо за подгоричку Будућност и београдски Партизан.

Са репрезентацијом Југославије освојио је титулу европског првака 1997. у Шпанији и титулу свјетског првака 1998. године у Атини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *