Удружења из Српске нису позвана на састанак са Брамерцом

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, као ни Савез логораша РС, нису позвани на сутрашњи састанак главног хашког тужиоца Сержа Брамерца и удружења жртава рата у Сарајеву, потврдили су предсједници ових удружења Недељко Митровић и Бранислав Дукић.  Митровић је рекао да се оваква ситуација понавља по ко зна који пут, те […]

недеља, октобар 14, 2012 / 15:09

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, као ни Савез логораша РС, нису позвани на сутрашњи састанак главног хашког тужиоца Сержа Брамерца и удружења жртава рата у Сарајеву, потврдили су предсједници ових удружења Недељко Митровић и Бранислав Дукић.

 Митровић је рекао да се оваква ситуација понавља по ко зна који пут, те да су за то одговорни Брамерц и његови сарадници, Тужилаштво БиХ, разне међународне и заједничке институције, јер нису обезбиједили равноправност у приступу разговорима.
Он сматра да се то ради да се умањи утисак да има жртава и у српском народу. Митровић је рекао да ће тражити информацију од службе за протокол која је организовала овај састанак, те да ће се обратити Влади Српске и српском члану Предсједништва БиХ Небојши Радмановићу да би се убудуће спријечила оваква дискриминација која је неприхватљива 17 година након рата.

– То је нехумано и неправедно, те не води помирењу народа у БиХ и једнаком третману жртава – поручио је Митровић.

Дукић је рекао да није први пут да се Брамерц састаје само са бошњачким жртвама, те да се опет иде за тим да се Бошњаци представе као жртве, а Срби као агресори.

Брамерц ће од сутра до 17. октобра боравити у БиХ, у оквиру припреме свог редовног извјештаја о раду Савјету безбједности УН. Током посјете састаће са члановима Предсједништва БиХ, представницима Тужилаштва БиХ, те са представницима међународне заједнице и удружења жртава, а тема разговора биће сарадња БиХ са канцеларијом тужиоца и напредак у суђењима за ратне злочине.0 КОМЕНТАРА

  1. I, ja sam se zabrinuo: Sta cemo onda? Nema , vec svaku molitvu posvetiti nasem predsjedniku i njegovim odabranicima. Slavuj je nenadmasen. Boze , sta smo zgrijesili da kod nas napravis deponiju ljudskog otpada, vladinog i nevladinog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *