Удруге послератне: Вучићу, не долази у Вуковар

Удружења из Вуковара која су проистекла из последњег рата у Хрватској саопштила су данас да се противе доласку потпредсједника Српске напредне странке Александра Вучића у тај град. „Подсјећамо да је Српска напредна странка још вјерна идеји о граници Вировитица – Карловац – Карлобаг, па сматрамо да је њихов долазак мијешање у унутрашње ствари Републике Хрватске”, […]

четвртак, новембар 24, 2011 / 18:09

Удружења из Вуковара која су проистекла из последњег рата у Хрватској саопштила су данас да се противе доласку потпредсједника Српске напредне странке Александра Вучића у тај град.

„Подсјећамо да је Српска напредна странка још вјерна идеји о граници Вировитица – Карловац – Карлобаг, па сматрамо да је њихов долазак мијешање у унутрашње ствари Републике Хрватске”, наводи се у саопштењу координације тих удружења, а преноси Хрватска радиотелевизија.

Према најавама предсједника Наше странке Јована Ајдуковића, Вучић би сутра требало да буде гост на предизборном скупу коалиције српских странака коју, уз Нашу странку, чине и Српска народна странка и Демократска партија Србија.

Та коалиција излази на парламентране изборе у Хрватској 4. децембра у 12. Изборној јединици у којој се бирају посланици националних мањина.

Координација удружења из Вуковара позвала је све релевантне странке у Хрватској да се изјасне о Вучићевом доласку, али и да се, ако је то у складу са законима, Вучићу забрани јавно дјеловање у Хрватској. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *