Убијено 25 студената у Нигерији

Око 25 људи, углавном студената, убијено је ватреним и хладним оружјем у мјесту Муби, на сјевероистоку Нигерије, саопштила је полиција.“Међу жртвама су 22 студената које су нападачи прозивали по имену, изјавио је полицијски портпарол Би-Би-Сију. Један локални мјештанин каже да је најмање 40 људи убијено ватреним оружјем или избодено. Убиства су се десила само неколико […]

уторак, октобар 2, 2012 / 23:22

Око 25 људи, углавном студената, убијено је ватреним и хладним оружјем у мјесту Муби, на сјевероистоку Нигерије, саопштила је полиција.“Међу жртвама су 22 студената које су нападачи прозивали по имену, изјавио је полицијски портпарол Би-Би-Сију.

Један локални мјештанин каже да је најмање 40 људи убијено ватреним оружјем или избодено.

Убиства су се десила само неколико дана послије велике операције против милитантне групе Боко харам у овом граду. Постоји и теорија да су убиства резултат размирица поводом избора у локалном савезу студената.

Полиција наводи да је у току истрага о овом догађају и да мотив напада још није утврђен. Међу жртвама су двојица радника обезбјеђења и један старији човјек.

Мјештанин Мубија који није желио да каже своје име рекао је да су мушкарци у војним униформама дошли око поноћи у студентски дом недалеко од Федералног политехничког колеџа, истјерали студенте из соба и натјерали их да им кажу своја имена.

Потом су неке убили из ватреног оружја, а остале изболи на смрт. Њихова тијела остављена су поредана у низовима испред зграде.

Полиција не зна зашто су неки студенти побијени, а други поштеђени. Међу жртвама има и муслимана и хришћана, а масакр је трајао око два часа.

Студенти сада напуштају град, а многи су обиљежили своје аутомобила гранама са дрвећа, што је у Нигерији знак неутралности.

Власти су прогласиле полицијски час у читавом граду и наредиле становницима да не излазе из својих домова. Цијели универзитет привремено је затворен.

Нигеријска војска прошле седмице у Мубију је ухапсила неколико десетина људи осумњичених да су повезани са милитантном групом Боко харам.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *