Убијен лидер милиције у Обали Слоноваче

Лидер милиције у Обали Слоноваче Ибрахим Кулибалу, који је помогао предсједнику Аласани Уатари да порази Лорена Гбагбоа, убијен је у оружаном сукобу након што су он и његови људи одбили да послушају предсједниково наређење и предају наоружање. "Могу да потврдим да је Кулибали убијен током сукоба", ркеао је портпарол Министарства одбране капетан Ала Куаку Леон. […]

четвртак, април 28, 2011 / 14:51

Лидер милиције у Обали Слоноваче Ибрахим Кулибалу, који је помогао предсједнику Аласани Уатари да порази Лорена Гбагбоа, убијен је у оружаном сукобу након што су он и његови људи одбили да послушају предсједниково наређење и предају наоружање.

"Могу да потврдим да је Кулибали убијен током сукоба", ркеао је портпарол Министарства одбране капетан Ала Куаку Леон.

Кулабалијева милиција "Невидљиви командоси" борила се уз снаге, које сада чине садашњу војску Обале Слоноваче, за свргавање Гбагбове армије, али су оптужени да нису испоштовали временски рок да положе наоружање и придруже се новим оружаним снагама.

Уатара је наредио војницима са свих страна у сукобу да се врате у касарне у склопу напора за повратак стабилности у Обалу Слоноваче.

Кулибали, који се током протекле седмице заклео на лојалност Уатари, рекао је да је његових 5 000 људи спремно да се придружи новој армији.

Међутим, он је захтјевао састанак са Уатаром, али му је поручено да мора да безусловно преда наоружање.

Извор са Обале Слоноваче, који је посредовао између Кулабалијевог и Уатариног табора, рекао је да су лидер милиције и његови тјелохранитељи убијени након што су људи, који нису жељели да се он састане са предсједником, саботирали разговоре о окончању спора.

Портпарол милиције рекао је да је ова оружана група била у процесу разоружања и да је од својих бораца затражила да предају наоружање. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *