У сукобима у Каиру 29 повријеђених

У каиру је повређено 29 људи када су се житељи тог града сукобили са групом хришћана која је жељела да протестном шетњом кроз пријестоницу ода почаст погинулима у сукобу са војском 9. октобра, извијестила је агенција МИНА. Египатски хришћани, Копти, јуче су кренули од предграђа Шубра на сјеверу Каира ка централном тргу Tахир, гдје су […]

петак, новембар 18, 2011 / 17:55

У каиру је повређено 29 људи када су се житељи тог града сукобили са групом хришћана која је жељела да протестном шетњом кроз пријестоницу ода почаст погинулима у сукобу са војском 9. октобра, извијестила је агенција МИНА.

Египатски хришћани, Копти, јуче су кренули од предграђа Шубра на сјеверу Каира ка централном тргу Tахир, гдје су избили сукоби.

Становници предграђа Булак почели су да гађају групу која се кретала ка тргу каменицама, рекао је један безбједносни извор агенцији Ројтерс.

Још један инцидент одиграо се у Шубри, гдје су демонстранти одговорили на нападе житеља, а са обе стране летјеле су каменице, чаше и молотовљеви коктели.

На лице мјеста стигла је полиција у опреми за разбијање демонстрација, а један свештеник је позвао демонстранте да се разиђу пошто је војска затворила центар града близу трга Tахир.

Најмање 25 људи је погинуло у ноћи 9. октобра када су се хришћани сукобили са војском.

Био је то један од најкрвавијих међувјерских сукоба у Египту у којима је укупно погинуло више од 40 људи, а на хиљаде повријеђено, након свргавања режима предсједника Хоснија Мубарака у фербуару. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *