У плану изградња новог канала за заобилажење Босфора

Предсједник турске владе Речеп Тајип Ердоган објавио је данас да планира изградњу великог новог пловног пута који ће смањити бродски саобраћај у тешко закрченом Босфору. Ердоган каже да ће Канал Истанбул, између Црног и Мраморног мора, бити дуг између 40 и 45 километара. Премијер, који је нову саобраћајницу најавио пред јунске изборе, није навео трасу […]

четвртак, април 28, 2011 / 08:57

Предсједник турске владе Речеп Тајип Ердоган објавио је данас да планира изградњу великог новог пловног пута који ће смањити бродски саобраћај у тешко закрченом Босфору.

Ердоган каже да ће Канал Истанбул, између Црног и Мраморног мора, бити дуг између 40 и 45 километара. Премијер, који је нову саобраћајницу најавио пред јунске изборе, није навео трасу канала ни цијену џиновског пројекта.

Ердоган је рекао да ће радови бити завршени до 2023. године, кад Турска буде славила стогодишњицу републике после пада Отоманског царства.

„Данас смо кренули у највећи подухват вијека,” рекао је премијер и додао да ће Канал Истанбул бити већи пројекат од Панамског или Суецког канала. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *