У писму против Додика фасификован потпис начелника Сребренице

Аутор писма, у којем је предсједник Републике Српске Милорад Додик оптужен да „показује мишиће“ у Сребреници, фалсификовао је потпис начелника општине Сребреница Османа Суљића. Суљић, који има озбиљних здравствених проблема, потврдио је да није аутор писма, уз напомену да га нико није упознао ни о писму нити о његовој садржини. "Седам дана нисам у Сребреници. […]

субота, децембар 10, 2011 / 11:50

Аутор писма, у којем је предсједник Републике Српске Милорад Додик оптужен да „показује мишиће“ у Сребреници, фалсификовао је потпис начелника општине Сребреница Османа Суљића.

Суљић, који има озбиљних здравствених проблема, потврдио је да није аутор писма, уз напомену да га нико није упознао ни о писму нити о његовој садржини.

"Седам дана нисам у Сребреници. Налазим се на терапијама у Тузли. Нисам нимало у току. Не знам о чему се ради", рекао је Суљић за "Независне новине".

У писму, на којем се налази потпис начелника општине, наводи се да је Додик, који је у Сребреници свечао отворио зграду за социјално становање, у овај град дошао "у тајности, вјероватно због вехабија", а да начелник није упознат о његовом доласку.

"Поражавајуће. То нас подсјећа на Ратка Младића који је у јулу 1995, додуше не хеликоптером као Додик, ушао без најаве у Сребреницу и починио геноцид над Бошњацима из Подриња. Данас, кад је ситуација у држави БиХ дошла до усијања, Додик је дошао да покаже мишиће и у Сребреници, на мјесту злочина геноцида, да покаже колико је овај ентитет у његовом власништву", наведено је у писму за сада непознатог аутора.

Из кабинета предсједника Српске јуче је свим медијима послата најава да ће Додик тај дан боравити у Сребреници и Братунцу и додијелити кључеве новоизграђених станова за досадашње кориснике колективних центара. Осим овога, била је најављена и посјета Бијељини.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *