У нападима у Ираку убијено девет особа, 30 рањено

У нападима у Ираку убијено је укупно девет особа, међу којима и четири припадника милиције Сахва, а рањено је 30 људи, саопштили су безбедносни званичници. „Четири особе су погинуле, а седам је рањено у два бомбашка напада у области Таџи”, сјеверно од Багдада, рекао је званичник ирачког министарства унутрашњих послова. Мета првог напада била је […]

субота, децембар 3, 2011 / 09:29

У нападима у Ираку убијено је укупно девет особа, међу којима и четири припадника милиције Сахва, а рањено је 30 људи, саопштили су безбедносни званичници.

„Четири особе су погинуле, а седам је рањено у два бомбашка напада у области Таџи”, сјеверно од Багдада, рекао је званичник ирачког министарства унутрашњих послова.

Мета првог напада била је кућа Надема Карима Мохамеда, вође милиције Сахва која се бави борбом против ал-Каиде, у мјесту Таџи и том приликом погинули су Надем и његова мајка, додао је овај званичник.

Када је полиција стигла на лице мјеста експлодирала је још једна бомба и тада су погинула два полицајца, а рањено њих седам, преноси АФП.

Три бомбе су експлодирале и у граду Киркуку на сјеверу земље, у којима је погинула једна жена, а 15 људи је рањено. Још једна бомба је убила једног полицајца и ранила шесторо људи, међу којима и три полицајца, око 75 километара јужно од Киркука.

Истовремено, непознати наоружани мушкарци напали су постају милиције Сахва у области ал-Шаркат, 120 километара сјевероисточно од Тикрита, и убили три припадника те милиције, а ранили два.

Према званичним подацима, укупно 187 људи убијено је у Ираку током новембра мјесеца ове године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *