У нападима у Ираку погинуло 32 људи

У серији данашњих координисаних бомбашких напада широм Ирака погинуло је 32 људи, саопштили су званичници, а пренио АП. Побуњеници су извели низ координираних напада у више градова широм земље, а мета су била шиитска насеља, као и снаге безбjедности, преноси АП. Најтежи напад почињен је у граду Таџи, 20 километара сjеверно од Багдада где је […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 08:35

У серији данашњих координисаних бомбашких напада широм Ирака погинуло је 32 људи, саопштили су званичници, а пренио АП.

Побуњеници су извели низ координираних напада у више градова широм земље, а мета су била шиитска насеља, као и снаге безбjедности, преноси АП.

Најтежи напад почињен је у граду Таџи, 20 километара сjеверно од Багдада где је убијено 11 људи, а повријеђено 24 у експлозији три паркирана аутомобила.

Напади су се догодили и у Киркуку на сјеверу и Куту у јужном Ираку.

Ријеч је очигледно о покушају да се поново подстакне верски сукоб и наруши поверење у владу, оцјењује агенција АП.

Насиље је у Ираку опало у односу на најжешће из 2006. и 2007. године, међутим сунитски исламисти још често изводе нападе против шиитске владе.

За данашње нападе ниједна група није преузела одговорност, а познато је да су локални огранци Ал Каиде и друге сунитске екстремистичке групе изводиле најмање један већи напад мјесечно откако су последњи амерички војници напустили земљу у децембру прошле године.

Укупно је повређено најмање 94 људи у таласу „оркестрираних” напада.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *