У мају одлука о захтијеву Шешеља за ослобађање

Судско вијеће Хашког трибунала 4. маја саопштиће одлуку о захтјеву лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља да буде ослобођен оптужби за прогон несрпског становништва са подручја БиХ, Хрватске и из Војводине од 1991. до 1994. године, објављено је данас у Хагу. Расправа по овом Шешељевом захтјеву одржана је од 7. до 9. марта, у складу […]

четвртак, март 24, 2011 / 22:28

Судско вијеће Хашког трибунала 4. маја саопштиће одлуку о захтјеву лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља да буде ослобођен оптужби за прогон несрпског становништва са подручја БиХ, Хрватске и из Војводине од 1991. до 1994. године, објављено је данас у Хагу.

Расправа по овом Шешељевом захтјеву одржана је од 7. до 9. марта, у складу са правилом 98 бис, које омогућава да оптужени затражи ослобађање по окончању доказног поступка оптужбе. Уколико буде сматралао да за једну или више оптужби нема довољно доказа, судско вијеће може да донесе одлуку о ослобађању.

Тужилаштво је у расправи тврдило да докази изведени у досадашњем току суђења могу довести до ослобађајуће пресуде, док је Шешељ, осим ослобађања, затражио одштету од 10 милона евра.

Предсједавајући судија Жан-Клод Антонети раније је најавио да ће одлука по Шешељевим захтјевима бити донесена након што вијеће прегледа 1 300 доказних предмета и прочита више од 16 000 страница транскрипта.

Одлука ће бити саопштена усмено у главној судници Трибунала.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *