У Ираку 100 убијених за 24 сата

Нове експлозије одјекнуле су синоћ у ирачком граду Хила јужно од Багдада, чиме је број жртава за 24 сата у Ираку достигао близу стотину, јавио је АФП. Француска агенција преноси и да је ирачки премијер Нури ал-Малики најавио кадровске промјене у ирачким снагама безбједности. Према француској агенцији, прва експлозије десила се у просторијама једне од […]

уторак, мај 21, 2013 / 08:23

Нове експлозије одјекнуле су синоћ у ирачком граду Хила јужно од Багдада, чиме је број жртава за 24 сата у Ираку достигао близу стотину, јавио је АФП.

Француска агенција преноси и да је ирачки премијер Нури ал-Малики најавио кадровске промјене у ирачким снагама безбједности.

Према француској агенцији, прва експлозије десила се у просторијама једне од џамија, после чега је терориста-самоубица активирао експлозив у другој џамији недалеко од прве, и у та два напада погинуло је 13, а рањено више од 70 људи.

Раније данас у шитским областима Багдада и граду Басри на југу догодио се низ експлозија, у којима је страдало 46 људи.

После извјесног времена у главном граду Ирака у експлозији је погинуло 13 особа, а у провинцији Анбар у централном Ираку екстремисти су напали два полицијска пункта и убили 12 припадника снага безбједности.

Сјеверно од Багдада на мину код пута налетио је аутобус са ходочасницима који је путовао у Самару, а погинуло је осам шита из Ирана и 15 је рањено.

Раније данас премијер Ал-Малики рекао је да ће у најскорије вријеме у ирачким снагама безбједности доћи до кадровских промјена, укључујући и међу највишим руководством.

Према подацима стручњака УН, у априлу је у терористичким нападима погинуло више од 700 Ирачана, што је највећи биланс од 2007. године, када су се жестоко сукобљавале екстремне групе сунита и шита.0 КОМЕНТАРА

  1. Силом наметнута америчка „демократија“ је хљеб са седам кора, ирачка господо, потписали сте пакт са ђаволом силом и на силу, исто као и ми и као многи други, сад убирете горке плодове, америчког интервенционизма у својој земљи!

  2. Само рокај! Што горе- то боље! B-) Мудри Амери.. не могу они толико бомби бацити колико ови могу међусобно побити B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *