У ЕУ се укида роминг. Између Српске и Србије, у истој фирми, и даље постоји

Потпредсједница Европске комисије Нели Крус позвала је данас Европски парламент да примора операторе мобилне телефоније да престану да напалаћују пренос података у ромингу у оквиру чланица Уније. Обраћајући се посланицима у Европском парламенту, Крус је рекла да би са том праксом требало прекинути већ од 2014. године. Европска комисија раније је критиковала операторе мобилне телефоније […]

петак, мај 31, 2013 / 09:32

Потпредсједница Европске комисије Нели Крус позвала је данас Европски парламент да примора операторе мобилне телефоније да престану да напалаћују пренос података у ромингу у оквиру чланица Уније.

Обраћајући се посланицима у Европском парламенту, Крус је рекла да би са том праксом требало прекинути већ од 2014. године.

Европска комисија раније је критиковала операторе мобилне телефоније у ЕУ због високих цијена роминга за међународне позиве, а такође је постављен и максимални лимит колико оператори могу да наплате корисницима за проток интернета у ромингу.

Крус каже да је следећи корак укидање наплаћивања преноса података по роминг цијенама, јер је ЕУ јединствено тржиште те стога нема разлога да се између чланица наплаћују цијене као да је ријеч о другим државама.

То ће значајно смањити трошкове грађанима, али и зараду мобилним операторима.

Фронтал укратко: Упркос томе што је Телеком Српске у власништву Телекома Србије, ова фирма и даље наплаћује роминг припејд корисницима из Српске, када користе услуге ове мреже у Србији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *