У експлозији у Колумбији погинуло 13 људи

Према последњим подацима, 13 људи је погинуло, док је око 100 повријеђено у експлозији нафтовода у Доскебрадасу у западној Колумбији, саопштили су званичници, по завршетку дводневне спасилачке акције. У експлозији је потпуно уништено 35 кућа, док је још 50 оштећено. „Спасилачка операција је завршена, а биланс је 13 погинулих и 99 повријеђених, од којих је […]

недеља, децембар 25, 2011 / 11:55

Према последњим подацима, 13 људи је погинуло, док је око 100 повријеђено у експлозији нафтовода у Доскебрадасу у западној Колумбији, саопштили су званичници, по завршетку дводневне спасилачке акције.

У експлозији је потпуно уништено 35 кућа, док је још 50 оштећено.

„Спасилачка операција је завршена, а биланс је 13 погинулих и 99 повријеђених, од којих је 49 још у болничким центрима”, саопштио је званичник Националне канцеларије за ризичне ситуације, повећавши првобитни биланс погинулих за два, а повријеђених за 20.

Власти су најприје за експлозију окривиле крадљивце горива, али су касније објавиле да је узрок несреће највјероватније било оштећење нафтовода услед одрона земљишта изазваног снажним пљусковима.

У већем дијелу Колумбије влада ванредно стање због јаких пљускова у којима је од септембра погинуло најмање 177 људи, док су хиљаде остале без кућа, како показују подаци Канцеларије за ризичне ситуације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *