У Доњецку проглашено опсадно стање, све снаге усмјерене на одбрану

Власти самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) прогласиле су данас опсадно стање у Доњецку. „Министар одбране ДНР Игор Стрелков потписао је наредбу о увођењу опсадног стања у граду и мобилисању свих стратешких важних ресурса за потребе одбране”, наводи се у саопштењу прес служба ДНР, које је пренио Итар-Тас с. Та одлука би, како процјењује руководство ДНР, […]

четвртак, јул 31, 2014 / 14:48

Власти самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) прогласиле су данас опсадно стање у Доњецку.

„Министар одбране ДНР Игор Стрелков потписао је наредбу о увођењу опсадног стања у граду и мобилисању свих стратешких важних ресурса за потребе одбране”, наводи се у саопштењу прес служба ДНР, које је пренио Итар-Тас с.

Та одлука би, како процјењује руководство ДНР, требало би убрзо да се позитивно одрази на „јачање борбене готовости војске ДНР и читаве ДНР”.

Руска агенција подсјећа да је 16. јула саопштено да је у Доњецку уведена ванредна ситуација и полицијски час, који важи од 23 сата увече до шест сати ујутро по локалном времену.

Руски медији оцјењују да би Стрелковљева наредба могла да представља реаговање на покушаје украјинске војске да опколе тај обласни центар, након што је јављено да је заузета Авдејевка која се налази шест километара сјеверно од Доњецка.

Доњецк је, како преносе руске и украјинске агенције, прошле ноћи био под артиљеријском ватром украјинске војске.

Прес служба градских власти саопштила је да је ноћ 30. на 31. јул у Доњецку била напета и да житељи тврде да се пуцало из тешког оруђа, у области око аеродрома и насеља Текстилшик, као и да је синоћ гранатом уништена једна приватна кућа.

Житељи Калињинског и Лењинског рејона, како се наводи, чули су паљбу из аутоматског оружја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *