У Бахреину судски прогон штрајкача и демонстраната

Више десетина јавних службеника у Бахреину биће судски гоњено због учешћа у антивладиним протестима, пренијела је завнична новинска агенција те земље. Отпуштено је 111 службеника министарства образовања, пренијела је та агенција, што је дио ширег обрачуна са шиитском опозицијом у Бахреину која је организовала уличне протесте и штрајкове, тражећи од сунитске владајуће династије већа права […]

недеља, април 17, 2011 / 16:15

Више десетина јавних службеника у Бахреину биће судски гоњено због учешћа у антивладиним протестима, пренијела је завнична новинска агенција те земље.

Отпуштено је 111 службеника министарства образовања, пренијела је та агенција, што је дио ширег обрачуна са шиитском опозицијом у Бахреину која је организовала уличне протесте и штрајкове, тражећи од сунитске владајуће династије већа права и више слободе.

Запослени ће бити гоњени због „безочног кршења” закона о јавним службеницима, а штрајк који је у марту организовао синдикат учитеља оцијењен је као политички мотивисан и усмјерен на „паралисање школа”.

У Бахреину је 15. марта уведено ванредно стање да би се угушио шиитски устанак, ухапшено је више стотина демонстраната, политичара, лекара и друштевних активиста. 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *