У Атлантику се судариле америчка подморница и крстарица

Aмеричка нуклеарна подморница и борбена крстарица судариле су се током редовних војних вјежби у Атлантику, на источној обали САД-а. Пуком срећом је ова бизарна несрећа прошла без жртава. Готово никакви детаљи за сада нису познати, јавља Ен би си њузс, који је први објавио вијест о судару. Из Пентагона ништа не желе рећи о узроку […]

недеља, октобар 14, 2012 / 11:33

Aмеричка нуклеарна подморница и борбена крстарица судариле су се током редовних војних вјежби у Атлантику, на источној обали САД-а. Пуком срећом је ова бизарна несрећа прошла без жртава.

Готово никакви детаљи за сада нису познати, јавља Ен би си њузс, који је први објавио вијест о судару. Из Пентагона ништа не желе рећи о узроку несреће, као ни штети која је настала. Потврдили су тек да нема мртвих ни рањених, те да су оба пловила и даље у возном стању.

До несреће је дошло у суботу, у 15:30 сати по локалном времену, потврдила је америчка морнарица. Но, тврде да још не могу рећи колика је штета настала на подморници и крстарици.

Сударили су се "Монпеље", нуклеарна подморница класе Лос Анђелес, и Аегис крстарица "Сан Хасинто" класе Тисондерога.

"И раније се знало догађати да се морнаричка пловила сударају на мору, али истина је да су такви догађаји ријетки. Када до судара дође, имамо људе који спроводе истрагу и који ће нам детаљно објаснити што се тачно догодило", изјавио је за АПкомандант Брајан Бадура.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *