Тужилац фалсификовао диплому?

Против Сеада Темима, тужиоца Тужилаштва Федерације БиХ и једног од представника БиХ у Стручном тијелу Савјета Европе за борбу против корупције, води се истрага којом ће бити утврђено да ли је фалсификовао факултетску диплому.  Из Тужилаштва ФБиХ саопштено је да је Темим поднио оставку на мјесто тужиоца у овој институцији без навођења разлога. С обзиром […]

петак, април 29, 2011 / 09:00

Против Сеада Темима, тужиоца Тужилаштва Федерације БиХ и једног од представника БиХ у Стручном тијелу Савјета Европе за борбу против корупције, води се истрага којом ће бити утврђено да ли је фалсификовао факултетску диплому.

 Из Тужилаштва ФБиХ саопштено је да је Темим поднио оставку на мјесто тужиоца у овој институцији без навођења разлога.

С обзиром на то да су се појавиле информације у којима се доводи у сумњу вјеродостојност дипломе Правног факултета у Мостару, предузете су активности ради провјере основаности таквих навода, кажу у Канцеларији главног тужиоца Тужилаштва ФБиХ Здравка Кнежевића.

И у Канцеларији дисциплинског тужиоца при Високом судском и тужилачком савјету БиХ потврђено је да се против Темима води истрага.

Темим је приликом запошљавања у Тужилаштву ФБиХ доставио на увид диплому Правног факултета у Мостару из 1989. године, те увјерење о положеном правосудном испиту из 1996. године.

Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић сматра да ће бити срамота за БиХ ако се покаже да су тачне оптужбе да је Темим, који је представник БиХ у Савјету Европе, фалсификовао диплому.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *