Турска забранила сиријске цивилне летове

Турски министар спољних послова Ахмет Давутоглу саопштио је да је Турска забранила сиријским цивилним авионима да користе њен ваздушни простор. Претходно је сиријско Министарство спољних послова саопштило да је од поноћи на снази забрана турских цивилних летова изнад територије Сирије. Давутоглу је прецизирао да је Турска донела одлуку о забрани сиријских цивилних летова јер сиријски […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 07:39

Турски министар спољних послова Ахмет Давутоглу саопштио је да је Турска забранила сиријским цивилним авионима да користе њен ваздушни простор.

Претходно је сиријско Министарство спољних послова саопштило да је од поноћи на снази забрана турских цивилних летова изнад територије Сирије.

Давутоглу је прецизирао да је Турска донела одлуку о забрани сиријских цивилних летова јер сиријски режим користи цивилне авионе за транспорт војне опреме и истакао да је сиријска влада о овоме обавештена јуче, преноси АП.

Забрана је уведена само неколико дана пошто је Турска задржала путнички авион сиријске националне авиокомпаније „Сиријан ер”, јер је, како кажу у Анкари, преносио војну опрему из Русије за сиријску војску.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *