Туче и нереди због нових ретро “Џорданки“

Најково пуштање у продају ретро патика Мајкла Џордана под именом “Еир Џордан” изазвало је праву помаму, али и насиље у САД-у. Наиме, стотине људи стајало је у редовима од поноћи како би имало прилику у петак рано ујутро купити 180 долара вриједан пар патика. Нису то било какве патике, већ ретро издање патика у којима […]

субота, децембар 24, 2011 / 13:48

Најково пуштање у продају ретро патика Мајкла Џордана под именом “Еир Џордан” изазвало је праву помаму, али и насиље у САД-у.

Наиме, стотине људи стајало је у редовима од поноћи како би имало прилику у петак рано ујутро купити 180 долара вриједан пар патика. Нису то било какве патике, већ ретро издање патика у којима је играо један од највећих кошаркаша свих времена Мајкл Џордан. Патике су проузроковале тучу у бар два града САД-а.

Интервенисала је и полиција која је морала употријебити силу како би смирила подивљалу масу испред једног шопинг центра близу Сијетла.

“Око три сата ујутро, сат времена прије отварања продавнице, започела је туча и нагуравање међу купцима. Око четири када се трговина отворила морали смо употријебити силу да би смирили подивљалу масу”, рекао је полицајац Мајк Марфи.

На срећу, нико у околини Сијетла није пријавио повреде након туче, а само је једна особа ухапшена и то због гурања службене особе.

“Он се није домогао патика већ је завршио у затвору”, рекао је Марфи.

Најмање четири особе су ухапшене у Литонији након што су провалиле у трговину која је још увијек била затворена. Ово није први пут да су Најкове патике изазвале нереде у САД-у, па тако имамо и неколико случајева у којима су људи бивали опљачкани па чак и убијени због “Еир Џордан” обуће.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *