Ту 2011. памтићемо по…

Бане Бумбар је обично тако завршавао епизоде серије Грлом у јагоде, уз карактеристичну музику. Вјероватно ће неви догађаји потиснути ове из 2011. али ће нас подсјетити у неким будућим освртима углавном по овоме. Катастрофална несрећа Фукушими, и јапанска лекција цијелом свијету шта значи систем који св може да доведе у ред. Арапска прољећа су обарала […]

субота, децембар 31, 2011 / 13:35

Бане Бумбар је обично тако завршавао епизоде серије Грлом у јагоде, уз карактеристичну музику. Вјероватно ће неви догађаји потиснути ове из 2011. али ће нас подсјетити у неким будућим освртима углавном по овоме.

Катастрофална несрећа Фукушими, и јапанска лекција цијелом свијету шта значи систем који св може да доведе у ред.

Арапска прољећа су обарала режиме и мијењала слику свијета, негдје су била "добра" а негдје лоша.

Под прољеће се покушало угурати и Либија и Гадафијево убиство, доказ да у свијету влада принцип друмског разбојништва. Не даш, узећемо.

Грчку је тресла криза, Грчка је тресла ЕУ и Евро, грчки грађани су се борили за демократију, али им је на крају наметнут службеник ММФ за премијера.

Викиликс је престао са радом. Продаја докумената није успјела, донација није било довољно. Неки кажу да су и онако све то знали.

Извјесни Норвежанин који не воли странце одлучио да побије подмладак странке која их воли. Чини се да није далеко тренутак кад ће демократија кренути у супротном смјеру, само јавно.

Људска права су добила званични лого. Шта ће људским правима лого? Треба ли лого срећи, љубави, пријатељству? Нацртао Србин.

Убијен Осама бин Ладен. Тад већ нисмо били сигурни ни да је постојаo.

Људи су изашли на улице и покушали блокирати институције. Почело је са окупирањем Волстрита.

Ђоковић је доминирао спортском сценом у години пред лондонску олимпијаду.

Било је поплава, глади, падова авиона, несрећа, смрти славних личности и још више оних непознатих, проглашења независности, краљевских вјенчања, проглашења побједа, затезања ситуација. Историја ће судити.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *