Троје демонстраната против Вол Стрита нађено мртво

Двије особе су убијене из ватреног оружја у логорима гдје се окупљају демонстранти покрета против Вол стрита у америчким државама Вермонт и Калифорнија, а трећа је нађена мртва у логору у Њу Орлеансу, пренијели су данас локални медији. У Берлингтону, у сјевероисточној држави Вермонт један мушкарац је нађен мртав са простелном раном у глави, наводи […]

петак, новембар 11, 2011 / 20:41

Двије особе су убијене из ватреног оружја у логорима гдје се окупљају демонстранти покрета против Вол стрита у америчким државама Вермонт и Калифорнија, а трећа је нађена мртва у логору у Њу Орлеансу, пренијели су данас локални медији.

У Берлингтону, у сјевероисточној држави Вермонт један мушкарац је нађен мртав са простелном раном у глави, наводи локални лист, у коме се додаје да би могло да се ради о самоубиству.

Према видео снимку објављеном на вебсајту листа види се како полиција позива демонстранте да евакуишу мјесто где су поставили логор и да им дозволе да спроведу истрагу, док градоначелник покушава да умири напету ситуацију између демонстраната и полиције.

У Оукленду у Калифорнији још један мушкарац погинуо је од метка, могуће после свађе, на мјесту гдје се налазе демонстранти, преносе локални листови. На вебсајту демонстраната www.occupyoakland.org, потврђује се да је човек убијен из ватреног оружја, али се не дају детаљи.

Лист Лос Анђелес тајмс пише да је градоначелник Оукленда тражио да се демонстранти евакуишу са места где су поставили логор.

Поред тога један човјек је пронађен мртав логору групе „Окупирајмо Њу Орлеанс”, у југоисточној држави Луизијани, наводи се на вебсајту демонстраната. Човјек стар 53 године који није имао никакве повреде био је мртав два дана када је пронађен.

Покрет „Окупирајмо Вол Стрит” који је почео на Менхетну инспирисао је сличне демонстрације широм САД, а и свијета. Лепеза захтјева се углавном односе на критику интерса корпорација које су, како смтрају криве за економске недаће и неравномјерну дистрибуцију привредног богатства. 0 КОМЕНТАРА

  1. Жалосно је што људи нису свјесни да се у тоталитаризму може само бунити у складу са свемогућим системом.
    Само луд човјек може излазити на протесте,пола „демонстраната“ је полиција у цивилу.
    Ови што су убијени требали су гледати филм „Професионалац“
    http://youtu.be/EWi2U–qDF8
    http://youtu.be/th84uhuqB3o

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *