Троицки изгубио од Ферера

Српски тенисер Виктор Троицки није успио да се пласира у полуфинале АТП турнира у Монте Карлу, пошто је данас изгубио од Шпанца Давида Ферера резултатом 6:3, 6:3. Троицком је пласман у четвртфинале највећи успијех до сада на турнирима из Мастерс серије. Други рекет Србије од почетка до краја меча није био максимално ангажован, за разлику […]

петак, април 15, 2011 / 14:08

Српски тенисер Виктор Троицки није успио да се пласира у полуфинале АТП турнира у Монте Карлу, пошто је данас изгубио од Шпанца Давида Ферера резултатом 6:3, 6:3.

Троицком је пласман у четвртфинале највећи успијех до сада на турнирима из Мастерс серије.

Други рекет Србије од почетка до краја меча није био максимално ангажован, за разлику од Ферера који је користио сваку прилику да нападне сервис нашег тенисера, што му је на крају донијело побједу.

Већ у раној фази првог сета Ферер је први дошао до брејка предности (3:1), али је Троицки одмах узвратио, прије свега захваљујући грешкама протвника (3:2), а онда и изједначио (3:3). Шпански тенисер је тада „убацио у већу брзину” и везао три гема за вођство до 1:0 у сетовима.

Ферер је и у наставку меча играо офанзивно, док се Троицки све вријеме држао резервисано, далеко од основне линије, очигледно чекајући грешке противника.

Тај неактивни приступ игри одмах га је коштао брејка (1:0), што је он за тренутак успио да врати (1:1), али је Ферер тада правом „канонадом” разноврсних удараца дошао до предности од 5:1.

Троицки је још једно успио да веже два гема, што је био његов данашњи максимум.

Ферер ће се у борби за мјесто у финалу састати са побједником меча између Швајцарца Роџера Федерера и Аустријанца Јиргена Мелцера. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *