Трке Формуле 1 поново у Америци и Бахреину

Трке Формуле један у САД и Бахреину одржаће се следеће године, упркос нагадјањима да би обе могле изостати из календара за 2012. годину из различитих разлога. Свjетска аутомобилска федерација (ФИА) објавила је да је потврђен календар који је раније објављен. Непромијењени распоред 20 трка Ф1 одобрен је на састанку Свјетског вијећа мото спорта у Њу […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 08:04

Трке Формуле један у САД и Бахреину одржаће се следеће године, упркос нагадјањима да би обе могле изостати из календара за 2012. годину из различитих разлога.

Свjетска аутомобилска федерација (ФИА) објавила је да је потврђен календар који је раније објављен. Непромијењени распоред 20 трка Ф1 одобрен је на састанку Свјетског вијећа мото спорта у Њу Делхију.

Велика награда САД довођена је у питање из финансијских разлога, док трка у Бахреину није одржана због насилних антивладиних протеста.

Велика награда Бахреина помјерена је сада за април и биће четврта трка у шампионату 2012. године. У сезони која је управо завршена требало је да буде прва.

Први човек Формуле један Берни Еклстон дао је прошле недеље организаторима ВН САД додатну недељу дана да спасу трку у Тексасу тако што ће доказати да су им финансије на мјесту. Трка у Остину заказана је за 18. новембар. Формула ће се тако вратити у САД први пут после 2007. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *