Tришић-Бабић: Односи БиХ и Израела добри

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић – Бабић упознала је замјеника министра иностраних послова Израела Данија Ајалона о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и укупним кретањима у региону Западног Балкана, уз посебан осврт на процесе ЕУ и НАТО интеграција и регионалну сарадњу. Из Министарства иностраних послова БиХ је саопштено да су саговорници констатовали да […]

субота, април 30, 2011 / 14:38

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић – Бабић упознала је замјеника министра иностраних послова Израела Данија Ајалона о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и укупним кретањима у региону Западног Балкана, уз посебан осврт на процесе ЕУ и НАТО интеграција и регионалну сарадњу.

Из Министарства иностраних послова БиХ је саопштено да су саговорници констатовали да су билатерални односи БиХ и Израела добри, те да је с циљем њиховог даљег унапређења потребно интензивирати међусобне контакте и проширити правни оквир за сарадњу кроз потписивање неопходних међудржавних споразума.

Посебно је истакнута потреба унапређења економске сарадње двије земље, те су као области за привредну сарадњу, између осталих, означене пољопривреда и туризам. С тим у вези изражено је задовољство најавом скоре посјете израелског министра туризма БиХ.

Ајалон је упознао Бабићеву о ситуацији на Блиском истоку, посебно у свјетлу посљедњих дешавања у земљама региона, те настојањима Израела за постизање трајног мира и стабилности.

Бабићева је синоћ у Сарајеву уприличила радну вечеру за Ајалона, који се налази у радној посјети БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *