Тришић-Бабић: Испитати Алкалаја да ли штити осумњичене за ратне злочинце

Тужилаштво БиХ треба да се позабави министром иностраних послова БиХ Свеном Алкалајем како би се коначно утврдило да ли он штити осумњичене за ратне злочине, међу којима и Јована Дивјака, рекла је замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић. "Тужилаштво БиХ треба да се позабави да ли неко у систему институција штити осумњичене за ратне […]

петак, март 18, 2011 / 17:58

Тужилаштво БиХ треба да се позабави министром иностраних послова БиХ Свеном Алкалајем како би се коначно утврдило да ли он штити осумњичене за ратне злочине, међу којима и Јована Дивјака, рекла је замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић.

"Тужилаштво БиХ треба да се позабави да ли неко у систему институција штити осумњичене за ратне злочине", поручила је Ана Тришић-Бабић, и додала, да је Тужилаштво БиХ и тражило путем Минситарства правде БиХ екстрадицију Јована Дивјака, који је недавно ухапшен у Бечу.

Она је истакла да ће на тај начин коначно бити ријешена дилема да ли БиХ постоји са својим институцијама или је то приватно предузеће појединаца из Сарајева.

 

Дивјак је ухапшен 3. марта у Бечу на захтјев Србије, која га оптужује да је одговоран за напад у Добровољачкој улици у Сарајеву, а суд га је 8. марта пустио уз кауцију од 500.000 евра, која је плаћена из буџета Кантона Сарајево.

Аустријско правосуђе до данас није запримило захтјеве за екстрадицију Дивјака, нити од БиХ, ни од Србије, које су најавиле да ће тражити његово изручење.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *