Трифуновић: Вехабије треба протјерати

Дарко Трифуновић са Факултета безбједности Универзитета у Београду рекао је да према Дејтонском споразуму лица афроазијског поријекла морају бити протјерана из БиХ. Говорећи о скупу подршке лицима афроазијског поријекла која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ, који је протеклог викенда одржан у Сарајеву, Трифуновић је рекао да бошњачке политичаре, […]

петак, март 18, 2011 / 14:06

Дарко Трифуновић са Факултета безбједности Универзитета у Београду рекао је да према Дејтонском споразуму лица афроазијског поријекла морају бити протјерана из БиХ.

Говорећи о скупу подршке лицима афроазијског поријекла која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ, који је протеклог викенда одржан у Сарајеву, Трифуновић је рекао да бошњачке политичаре, високог представника (Валентина Инцка) и америчког амбасадора у БиХ (Патрика Муна) треба отворено питати шта ће ова лица у БиХ након потписивања Дејтонског мировног споразума.

"Видимо да се данас вехабије крећу несметано улицама Сарајева и да протестују, што представља флагрантно кршење Дејтонског мировног споразума за шта нико никада није одговарао", изјавио је Трифуновић синоћ за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је подсјетио да су српски политичари, са друге стране, за много минималније ствари сурово кажњавани забраном политичког рада.

Према његовим ријечима, Исламска заједница у БиХ и бошњачки политички врх у Сарајеву нису се дистанцирали од ових догађаја.

Трифуновић је закључио да не види разлог због којег би Република Српска издвајала пола средстава за боравак лица афроазијског поријекла у Имиграционом центру у Сарајеву.

Испред зграде заједничких институција БиХ у Сарајеву у суботу, 12. марта, одржан је скуп подршке лицима афро-азијског поријекла, која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ у Источном Сарајеву.

Скупу је присуствовало 150 припадника вехабијског покрета, а окупљени су, уз препознатљив начин одијевања и под заставама једицине "Ел Муџахид", носили транспаренте "Не смије се дозволити босански Гвантанамо", "Свако је невин док му се не докаже кривица", а чуо се и поклич "Алаху екбер".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *