Трифуновић: Турска покушава промијенити идентитет муслимана у БиХ

Експерт за тероризам Дарко Трифуновић рекао је да Турска од недавно појачава свој интерес на Балкану и интензивно ради да промијени идентитет муслимана у БиХ. "Данас видимо да муслимани у БиХ не говоре истим језиком којим су говорили, они то данас називају бошњачким, не иду у исте џамије у које су ишле пре 20 година […]

среда, октобар 17, 2012 / 16:49

Експерт за тероризам Дарко Трифуновић рекао је да Турска од недавно појачава свој интерес на Балкану и интензивно ради да промијени идентитет муслимана у БиХ.

"Данас видимо да муслимани у БиХ не говоре истим језиком којим су говорили, они то данас називају бошњачким, не иду у исте џамије у које су ишле пре 20 година и имају чак и неку другу религију. Ми данас имамо вехабије", рекао је Трифуновић.

Трифуновић је рекао да су се сукоби на Блиском истоку пресликали на кризу у БиХ. Саудијска Арабија и Иран, рекао је он, покушавали су да остваре доминацију на територији БиХ, а концепцијски сукоб те двије блискоисточне земље имаће посљедице по Бошњаке и муслимане у БиХ.

"Они ће бити само средство обрачуна у неким даљим ратовима, где ће њихова деца као самооубице и ко зна какве вехабије бити војници неких будућих ратова", рекао је Трифуновић и додао да му је жао што прве комшије Републици Српској из Федерације БиХ не разумију да ништа добро није стигло одатле.

Саудијска Арабија, додао је он, није отварала фабрике у БиХ и није отварала културне центре, осим оних исламских. Иран, Саудијска Арабија и Турска покушавају на одређен начин да остваре своје циљеве преко бошњачке дјеце, нагласио је Трифуновић.

Он сматра да се данашња Турска, коју представљају двојица "доказаних исламиста" премијер Тајип Ердоган и предсједник Абдулах Гул, заузима само за муслиманска питања и да се одрекла секуларизма.

Трифуновић је истакао да Турска не препознаје да на Балкану постоје и други народи и конфесије, осим муслиманске, и има срамну улогу и у Сирији.

"Турска није демократска земља, она негира геноцид над Јерменима, а потенцира злочине само над Бошњацима у БиХ. Имамо проблем са повампиреном земљом која је недавно рекла довиђења секуларизму", рекао је Трифуновић.0 КОМЕНТАРА

 1. Vehabije nemaju sta da rade kod nas, sve za njih odradjuje firci, unistio nas je ekonomski do ispod nule, zaduzio nam je i prapraunucad, sveo nas brojcano na ono o cemu nisu ni mogli da sanjaju svi nasi neprijatelji i osvajaci vjekovni.
  A, Trifunovic da nama misli ista bolje ne bi od fircija uzimao pare da prica i strasi nas. Znali smo mi kako sa Turcima i svima ostalim neprijateljima u dosadasnjim ratovima, znali bi kako sa njima i u eventualno buducim , ali firci nas dokusuri i unisti do kraja. I, to bijedom. Opustise sela i gradovi, skole , fabrike razrusi, komplet privredu unisti i rasproda, sve pare podijeli sa svojim razbojnicima. Helikopterbanditi nas unistise.

 2. E, oni se nakacili na nas budzet pa na njemu parazitiraju, sisaju li nas sisaju.Jos onaj gicko KEsic…, baba Biljana, libermani i ostali manovi, rakulji i ranke, uguzi , stanije, vocnjci, emiri , popovi i nebrojeni ostali lopovi… Pa, ovo ni Njemacki budzet ne bi mogao da podnese.

 3. Preuzeto od B.Dezulovica:

  I Muhamed Ali je onda valjda Bošnjak.

  Kao što, jebiga, razumijem da se Ahmed-paša Sarhoš, osmanski namjesnik Egipta, koji je nakon Velikog bečkog rata obnovio slavni Kairo, ili tristotinjak godina mlađi Semir Pintul, junior Shalkea i velika nada njemačkog nogometa, reklamiraju kao „naše gore listovi“. Ali zašto bi se itko razuman upinjao dati počasno bošnjačko državljanstvo udovici terorističkog vođe, Hrvatici koja u Bosni nit je rođena niti s Bosnom ikakve veze ima? Ispada, jebiga, da je Bošnjakinjom čini tek radikalno tumačenje Kur’ana kalašnjikovom i amonijevim nitratom, a ta bi definicija bošnjaštva bila idiotska čak i od nekog hrvatskog kolumnista u Oslobođenju što je konvertirao na islamofobiju. Ne, međutim, i za bosanske urednike, ponosne što je Al-Qaidina udovica i urednica magazina za teroriste „naše gore list“.

 4. Еех трифуновићу, ‘ајд што си у исти кош стрпао С. Арабију са Ираном, мада у оваквој консталацији односа над Ираном стоје упрте америчке ракете, а у СА раде проамеричке пумпе за нафту, како то да ти не видиш даље од носа да су УСА главни протагонисти евентуалне реафирмације отоманског царства, од земаља Магреба до Балкана, свуда је свеприсутна америчка доминација!
  Вехабије су потрошни куртон за тај глобални секс, америка, европска унија, арапске земље!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *