Три килограма злата за медаље у Сочију

Приближно три килограма злата биће употријебљено за израду медаља за Зимске олимпијске и Параолимпијске игре које ће 2014. године бити одржане у Сочију, изјавио је предсједник организационог комитета Дмитриј Чернишенко. "Правила Међународног олимпијског комитета прописују да медаље треба да садрже племените метале. Златне медаље биће прекривене слојем злата, а остатак од легура за производњу медаље", […]

четвртак, мај 30, 2013 / 12:22

Приближно три килограма злата биће употријебљено за израду медаља за Зимске олимпијске и Параолимпијске игре које ће 2014. године бити одржане у Сочију, изјавио је предсједник организационог комитета Дмитриј Чернишенко.

"Правила Међународног олимпијског комитета прописују да медаље треба да садрже племените метале. Златне медаље биће прекривене слојем злата, а остатак од легура за производњу медаље", рекао је новинарима Чернишенко.

Он је прецизирао да ће за производњу ових медаља бити употријебљено око три килограма чистог 24-каратног злата.

Чернишенко је додао да ће свака медаља бити тежине од 460 до 531 грам.

У Сочију ће бити одржан рекордни број такмичења и због тога ће и број медаља бити рекордан – 1.300, навели су раније организатори.

Медаље у Сочију имаће јединствени дизајн који ће карактерисати јединственост, али и различитост Русије.

Организациони комитет је у јануару представио бакљу са олимпијским пламеном. Постоље бакље је свијетло-сребрно /"металик"/ боје, а израђено је од легуре алуминијума. /Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *