Три функционера: Два вртића

Додик, Радојичић и Давидовић здруженим снагама су отворили два вртића у Бањој Луци. Предизборна кампања је почела. Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић и градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић отворили су данас вртић у Основној школи "Свети Сава" у бањалучком насељу Лауш, у којем ће бити смјештено 200 малишана. И у насељу […]

петак, децембар 16, 2011 / 14:39

Додик, Радојичић и Давидовић здруженим снагама су отворили два вртића у Бањој Луци. Предизборна кампања је почела.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић и градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић отворили су данас вртић у Основној школи "Свети Сава" у бањалучком насељу Лауш, у којем ће бити смјештено 200 малишана.

И у насељу Обилићево данас је отворен вртић. За опремање вртића из Кабинета предсједника РС одобрено је 750.000 КМ.

"Отварање вртића дио је пројекта помоћи установама предшколског васпитања у свим општинама РС. Драго ми је што видим да је пројекат, који ће послужити многим генерацијама дјеце које долазе, успјешно реализован", рекао је Додик и нагласио да је потребно наставити ове активности и наредних година.

Предсједник је додао да 20 општина у РС нема ни једну установу оваквог типа, те да је ово начин да добију бар по један вртић.

"Град Бањалука је посебан јер је овдје огромна концентрација становништва и самим тим потреба за оваквим установама је већа", рекао је Додик, наводећи да се на листи чекања за смјештај у вртиће налази 1200 малишана.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић рекао је да је Град Центру за предшколско образовања обезбиједио пословни простор у Крфској улици, тржишне вриједности 400.000 КМ, за чију је адаптацију и у преуређење у простор за предшколско образовање издвојено 123.000 КМ.

Према ријечима Давидовића, у оквиру школе "Свети Сава" на Лаушу Установи је дат на располагање дио простора у новоизграђеном дијелу школе, за који је из буџета РС и града издвојено два милиона КМ, и додатних 300.000 КМ за пројектну документацију и адаптацију простора у складу са Правилником о предшколском васпитању и образовању.

Давидовић је рекао да је у бањалучким вртићима смјештено око 1800 дјеце, те најавио ускоро отварање обновљеног и проширеног вртића у насељу Лазарево, за који ће бити утрошено око милион КМ.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић истакла је да ће у вртићу "Дора" бити смјештено 200 малишана од три до шест година, док ће у вртићу у насељу Обилићево бити смјештено 50 малишана.

Радуловић је захвалила предсједнику што је финансирао опремање вртића најсавременијом опремом, као и градоначелнику Бањалуке, те Центру за међународну сарадњу и Влади Словеније, који су такође донирали дио средстава.

"Послије 30 година, у граду Бањалуци отворена су два нова вртића, што је велики почетак за наш град и све његове грађане", рекла је Радуловић.

Отварању вртића присуствовали су начелници општина, Административне службе Града, одборници, директори бањалучких школа, представници привреде те бројни родитељи.0 КОМЕНТАРА

 1. Једна од његових политичких одлика је то што је стално присутан.Од одлазака на сеоске скупове преко отварања инфраструктурних објеката и састанака поводом решавања одређених проблема чак појединаца,па све до неког глобалног нивоа…за њега кампања не престаје.Никад.

  Опозиција би морала свој темпо да прилагоди њему.Испадају пасивни.А и јесу.

 2. Pa zar ga i od djece čuvaju gorile. U velikom je strahu. Djeco, čuvajte džepove, stiže „čuvar“
  Bigeru, zar toliko smrdi da si opet izletio da udahneš malo vazduha. Prežder’o se danas u vrtiću, pa moraš češće izlaziti da udahneš have.
  U pravu si nikada ne staje u bunaranju po našim džepovima. E kad ga desetorica čuvaju od djece, nije mu lako. On pozicija , a ti bigeru njegova uguzicija. Čuješ li bigeru neku buku? To se pale tenkovi da dođu po nekoga.

 3. Искрено,мораће свако да призна да је боље да функционери отварају вртић,нарочито ако су помогли отварање истог,него да премијер и амбасадор отварају ресторан „брзе“ хране.

  http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/70817-u-zavrsnoj-fazi-radovi-na-novom-objektu-mcdonald-sa-niksic-i-moon-otvaraju-novi-restoran.html

 4. Jado, pa tebi samo hrana na pameti. More , i sanader je bio funkcioner, a tvoj kaže :kamo sreće da bude sanaderizacija, samo da ne bude gadafikacija. More biti bidne, more biti ne bidne. Ali s obzirom šta uradi od svoga naroda,prije da bidne.
  Pravo da ti kažem bigeru, svakom po zasluzi.Onaj gore sve vidi.Neće mu pomoći ni odmetnuti i zalutali vasilije ni grigorije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *