Требиње – Новотекс отворио двије траке са педесет радница

У требињском Текстилном предузећу „Новотекс“ од данас су поново почеле да раде двије траке које ће запошљавати педесетак радница, рекао је Срни координатор производње Александар Којовић. Фирма "Трентекс" из Добоја закупила је двије траке текстилног колектива у стечају, а планирано је да у будућем периоду буде запослено до 300 радница које ће шити заштитну опрему. […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 14:04

У требињском Текстилном предузећу „Новотекс“ од данас су поново почеле да раде двије траке које ће запошљавати педесетак радница, рекао је Срни координатор производње Александар Којовић.

Фирма "Трентекс" из Добоја закупила је двије траке текстилног колектива у стечају, а планирано је да у будућем периоду буде запослено до 300 радница које ће шити заштитну опрему.

Којовић је потврдио да је стигао потребан материјал и да се очекује да ће фирма из Добоја проширивати производњу.

Раднице "Новотекса" и прошле године су шиле ХТЗ опрему за добојску фирму "Трентекс".

Стечај у требињском "Новотексу" покренут је у фебруару прошле године, а око 750 радница, колико их је у стечајном поступку било на пописној листи, пријављене су на Биро за запошљавање.

Имовина предузећа процијењена је на 6,77 милиона КМ, што је 10 пута мањи износ од потраживања повјерилаца.

Након покретања стечаја одржано је више лицитација за продају имовине "Новотекса" која није под банковном хипотеком, а продато је само земљиште на Зупцима код Требиња, док стари погон предузећа још нема купца.

Овај текстилни комбинат са дугом већим од 45 милиона КМ један је од највећих дужника Пореској управи Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *