Tребињци разочарани у избор спортисте године у РС

Спортски радници у Требињу разочарани и увријеђени што џудиста Митар Мрдић није уврштен у конкуренцију за најбољег спортисту године у Републици Српској. На пријему најбољих спортиста Требиња за 2011. годину, поједини учесници осврнули су се на Избор спортисте године у РС, који организује "Глас Српске", на којем није било мјеста за најбољег спортисту овог града […]

среда, децембар 28, 2011 / 14:36

Спортски радници у Требињу разочарани и увријеђени што џудиста Митар Мрдић није уврштен у конкуренцију за најбољег спортисту године у Републици Српској.

На пријему најбољих спортиста Требиња за 2011. годину, поједини учесници осврнули су се на Избор спортисте године у РС, који организује "Глас Српске", на којем није било мјеста за најбољег спортисту овог града Митра Мрдића.

Млади џудиста био је студентски првак Европе, сениорски шампион Балкана, као и првак РС и Босне и Херцеговине у сениорској конкуренцији у категорији до 73 кг.

Због тога су јако љути спортски дјелатиници града на Требишњици.

"Толико сам био незадовољан, да нисам имао жељу да присуствујем церемонији проглашења у Бањалуци јер је учињено нешто што је повриједило цијело Требиње. Мислим да се морало наћи мјеста за Мрдића и да је Ивана Нинковић морала бити боље пласирана. Нека жирију иде на душу, али не можемо остати мирни и морамо исказати своје незадовољство", рекао је начелник општине Требиње Добросав Ћук за лист "Спорт".

Према његовим ријечима, нема намјеру да квари празнично расположење, али…

"Желим да кажем да се један дио РС понаша локалистички. Кад је спорт у питању учествовали смо активно у свим манифестацијама и финансијски подржавали Избор спортисте године. Ове године сам одбио јер нисмо били задовољни приједлогом. Односно како су се одредили према спортистима из Херцеговине. Рекао сам министарки спорта РС (Нада Тешановић) да је то срамота".

Ћук је на крају истакао да ће учинити све да се ова неправда не заборави. "Желим да се ово исправи јер је срамно и непримјерено", закључио је начелнике општине Требиње.

С његовом оцјеном слаже се и директор Стрељачког клуба Леотар Момчило Бодирога.

"Спортски ћемо их побјеђивати и то ће им бити највећи ударац".

Лист "Спорт" на крају је подвукао да је било и много оштријих захтјева, који су чак ишли до тога да се бојкотује бањалучки дневник "Глас Српске", што је предложио требињски фоторепортер Мишо Ратковић.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *