Тополовић: Лакташи су центар предузетништва

На подручју општине Лакташи током ове године основано је 41 привредно друштво, 67 пословних јединица привредних друштава и 110 предузетничких радњи и то показује да су Лакташи повољно мјесто за покретање и развој бизниса, рекао је начелник општине Милован Тополовић. Тополовић је рекао да према оствареним финансијским резултатима Лакташи заузимају значајно мјесто у Републици Српској […]

среда, децембар 28, 2011 / 18:10

На подручју општине Лакташи током ове године основано је 41 привредно друштво, 67 пословних јединица привредних друштава и 110 предузетничких радњи и то показује да су Лакташи повољно мјесто за покретање и развој бизниса, рекао је начелник општине Милован Тополовић.

Тополовић је рекао да према оствареним финансијским резултатима Лакташи заузимају значајно мјесто у Републици Српској – треће по укупном приходу привреде, друго по приходу по становника и четврто по нето добити и нето добити по становнику.

"Створени имиџ предузетничког средишта Републике Српске и БиХ наметнуо нам је обавезу сталног подстицања развоја малих и средњих предузећа и предузетништва уопште", рекао је Тополовић на традиционалном новогодишњем пријему за привреднике.

Он је нагласио да је у циљу промоције привреде, посебно подстицаја страних инвестиција покренута интернет страница www.laktasi.biz, а отворена је и канцеларија за локални економски раст и развој.

Новогодишњем пријему код начелника присуствовало је око 200 привредника са подручја општине Лакташи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *