Тома штрајкује без воде за изборе

Предсjедник СНС Томислав Николић наставио је штрајк глађу и жеђу у Скупштини. ДС одбацила штрајк Николића као метод политичке борбе. Николић је око 18.30 сати напустио бину испред Дома Народне скупштине Србије и штрајк глађу и жеђу наставио у згради републичког парламента. Николић је грађанима рекао да ће се од наредне недеље протестни скупови организовати […]

субота, април 16, 2011 / 22:58

Предсjедник СНС Томислав Николић наставио је штрајк глађу и жеђу у Скупштини. ДС одбацила штрајк Николића као метод политичке борбе.

Николић је око 18.30 сати напустио бину испред Дома Народне скупштине Србије и штрајк глађу и жеђу наставио у згради републичког парламента.

Николић је грађанима рекао да ће се од наредне недеље протестни скупови организовати у целој Србији.

"Реците Борису Тадићу да се ја не борим против (портпаролке ДС) Јелене Триван, већ против Бориса Тадића. Нека он изађе и каже нешто, ако је мушко и председник Србије", поручио је Николић.

Томислав Николић ће наставити штрајк у просторијама посланичког клуба "Напред Србијо" у парламенту, а са њим су и његова супруга и сарадници.

Николић је новинарима у скупштини рекао да се осјећа добро и да ће остати у посланичком клубу и преко ноћи.

Лидер напредњака би, према процјенама лекара, без воде и хране могао да издржи највише два дана.

Човјек без воде може да издржи пет дана или нешто дуже, али се не може дати генерална процјена за све људе, него индивидуално према појединцу, зависно од старости, евентуалних претходних болести, као и физичке кондиције, рекла је раније за Бету др Нада Мацура, портпарол Хитне Помоћи.

Власник клинике "Анлаве" Слободан Ивановић изјавио је агенцији Бета да Николић за сада добро подноси штрајк.

"Мислим да је ово био једини потез који може да власт призове памети и да грађанима Србије омогући изборе крајем децембра", рекао је Николић и додао да напредњаци нису желели да буду оптужени да спречавају пут Србије ка ЕУ и да је одлука о свему у рукама Бориса Тадића.

На питање новинара у чему је разлика да ли ће се избори одржати у децембру или јануару, Николић је рекао да је разлика огромна и да је ред да власт изађе у сусрет опозицији.

"Представници опозиције од католичког Божића па до Српске нове године не би имали могућност да воде кампању а власт би кренула по катедралама, Грачаници, појављивала би се за Нову годину… Ово је последњи уступак који ми чинимо", рекао је Николић.

Замјеник предсједника напредњака Александар Вучић је, на крају митинга, окупљенима рекао да је власт показала да јој је важна само столица а не шта народ мисли.

"Борис Тадић је показао да је његова столица најскупља на свету", рекао је Вучић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *