Толе сагласан да Српска и Србија одиграју меч у Бањој Луци

Фудбалска репрезентација Србије требало би да у августу гостује у Бањој Луци и одигра пријатељску утакмицу са репрезентацијом Републике Српске. То је један од закључака данашњег састанка челника ФС Србије које су предводили предсједник Томислав Караџић и генерални секретар Зоран Лаковић са предсједником Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) Јозефом Сепом Блатером на којем је био присутан […]

среда, јун 12, 2013 / 19:54

Фудбалска репрезентација Србије требало би да у августу гостује у Бањој Луци и одигра пријатељску утакмицу са репрезентацијом Републике Српске.

То је један од закључака данашњег састанка челника ФС Србије које су предводили предсједник Томислав Караџић и генерални секретар Зоран Лаковић са предсједником Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) Јозефом Сепом Блатером на којем је био присутан и премијер Србије Ивица Дачић.

"На данашњем састанку у Старој Пазови резговори су ишли у два правца, регулисање статуса Фудбалског савеза Косова и могућност одигравања пријатељске утакмице у Бањалуци између репрезентација Републике Српске и Србије", истакао је предсједник ФСС Томислав Караџић.

Рођендански поклон ФСРС: До септембра репрезентација Српске

Блатер је рекао да је замолио Дачића да помогне како би се заједно са ФСС нашло решење да млади људи са Косова и Метохије могу да играју фудбал.

"До краја октобра имамо временски распоред да нађемо начин да се младим играчима из вашег сусједства омогући да играју фудбал. У септембру ће предсједник ФСС имати састанак са његовим пријатељем са Косова, план постоји, али не можемо о детаљима пошто се ради и о политичком проблему, морамо да идемо корак по корак и надам се да ћемо пред крај године моћи да кажемо нешто више на ову тему. Потребно је само мало стрпљења и солидарности", навео је Блатер, али није именовао "пријатеља с Косова".

 0 КОМЕНТАРА

  1. Рођендански поклон ФСРС: До септембра репрезентација Српске

    Овај поклон нема цијену гуштеру.
    Још мало па да се озваничи поново ВРС и тако формализује фактичко стање. Па онда иде војнотехничка сарадња са руском браћом … Тако то иде, корак по корак, али упорно.

  2. Нажалост Тешане, ово је стара вијест од прошле године. Није било репрезентације. Надам се да ће ове године да се формира, бар за пријатељске утакмице. Ипак, тешко. Када смо имали прилику да уцијенимо у вријеме усвајања тзв. Статута… нисмо то учинили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *