Током израелског примирја страдало 50 Палестинаца

Израелска војска и Хамас међусобно оптужују једни друге за кршење 72-часовног примирја. У сукобима данас страдало 50 Палестинаца. "Више од 50 је убијено, а рањено је 220 у Рафи", саопштио је представник министарства здравља у Гази Медат Абас, пренио је Ројтерс. Израелска војска оптужила је екстремисте у Гази да су заробили једног њеног војника и […]

петак, август 1, 2014 / 19:15

Израелска војска и Хамас међусобно оптужују једни друге за кршење 72-часовног примирја. У сукобима данас страдало 50 Палестинаца.

"Више од 50 је убијено, а рањено је 220 у Рафи", саопштио је представник министарства здравља у Гази Медат Абас, пренио је Ројтерс.

Израелска војска оптужила је екстремисте у Гази да су заробили једног њеног војника и тиме пркршили договорено примирје.

Одговарајући на питање новинара да ли је примирје окончано, портпарол израелске војске Петер Лернер је рекао да израелске снаге настављају активности на терену, јер имају наговјештаје тога да су терористи заробили једног израелског војника и тиме прекршили примирје, пренио је АФП.

Израелски медији су, у међувремену, јавили да су наоружани нападачи пуцали на израелске војнике у подручју Рафе.

Хамас је потом оптужио Израел да је прекршио примирје у Гази само неколико сати од његовог ступања на снагу.

"Окупацијом је прекршено примирје. Палестински отпор је услиједио на основу… права на самоодбрану и да би зауставио масакр наших људи", навео је у саопштењу портпарол Хамаса Фавзи Бархум.

Хамас за сада није ни потврдио ни демантовао заробљавање израелског војника, навела је француска новинска агенција. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *