Того: Погинуло 6 фудбалера

У саобраћајној несрећи у Тогоу погинуло најмање шест играча фудбалског клуба Етоал Филанте. 28 особа теже повређено. Несрећа се догодила близу града Атакпаме, око 160 километара од главног града Ломеа. Аутобус који је превозио играче и особље клуба упао је у канал поред пута и запалио се. Влада те земље саопштила је да је предсједник […]

недеља, новембар 27, 2011 / 11:26

У саобраћајној несрећи у Тогоу погинуло најмање шест играча фудбалског клуба Етоал Филанте. 28 особа теже повређено.

Несрећа се догодила близу града Атакпаме, око 160 километара од главног града Ломеа. Аутобус који је превозио играче и особље клуба упао је у канал поред пута и запалио се.

Влада те земље саопштила је да је предсједник Фаура Гнасингбе наредио да се сви повређени пренесу у војни део Централне болнице како би добили најбољу његу.

Наводи се да је аутобус слетио са пута пошто му је вјероватно пукла гума, а возач изгубио контролу над возилом.

Неки сведоци кажу да је велики број страдалих изгорео, као и то да се бус неколико пута окренуо и срушио у јаругу.

"Не знамо како смо успјели да се извучемо", рекао је један од преживелих, голман Мама Сулејман.

Престонички клуб Етоил Филанте је седмоструки шампион Тогоа, а највећи интернационални успјех му је финале континенталног клупског такмичења 1968. године.

Того је био у центру пажње свјетске јавности због сличне ситуације и прошле године, када су у терористичком нападу у Анголи два званичника репрезентације убијена, а неколико играча повријеђено.

2007. године, министар спорта Ричард Атипое био је међу 22 погинула у паду хеликоптера који је превозио навијаче и званичнике репрезентације у Сијера Леоне на меч квалификације за Афрички куп.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *