Титула одбрањена, Боровчанин остаје шампион

Шампион Европе у крузер категорији Ненад Боровчанин одбранио је титулу у ВБО верзији, пошто је у Новом Саду побиједио њемачког изазивача Ларса Бухолца техничким нокаутом у осмој рунди. Судија Здравко Милојевић одлучио је синоћ да прекине меч и тако спријечи Боровчанина да нанесе озбиљне повреде противнику из Њемачке. Боровчанин је током борбе у новосадском "Спенсу" […]

субота, децембар 24, 2011 / 09:56

Шампион Европе у крузер категорији Ненад Боровчанин одбранио је титулу у ВБО верзији, пошто је у Новом Саду побиједио њемачког изазивача Ларса Бухолца техничким нокаутом у осмој рунди.

Судија Здравко Милојевић одлучио је синоћ да прекине меч и тако спријечи Боровчанина да нанесе озбиљне повреде противнику из Њемачке.

Боровчанин је током борбе у новосадском "Спенсу" константно користио висинску предност и предњим директима држао противника на одстојању.

Крајњи епилог најављен је у седмој рунди када је после почетног опипавања пулса српски боксер озбиљније кренуо у напад.

Боровчанин је на ефектан начин стигао до скора 29-0 и тако оправдао његов слоган: "Пораз није опција".

"Задовољан сам какао сам боксовао. Показао сам да сам за класу изнад Бухолца. Нисам очекивао да ће са спуштеним гардом да ми се супротстави, али крајем шесте рунде осетио сам да је у нок-дауну и успео сам то да искористим", рекао је после меча Боровчанин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *