Тијанић отписао Јутарњем: Задивљен сам колико сте одмакли у „новинарству”

Хрватски Јутарњи лист је прије двије недеље објавио под насловом „Скандалозно“ текст у којем се анализира нова серија РТС-а „Равна гора“. Писмо исправке генералног директора РТС-а главни уредник "Јутарњег листа" Младен Плеше, и поред обећања, није објавио. Писмо је јуче објавио популарни хрватски портал Индекс.хр. Преносимо у цјелости одговор Генералног директора РТС-а, Александра Тијанића упућеном […]

субота, јун 15, 2013 / 09:38

Хрватски Јутарњи лист је прије двије недеље објавио под насловом „Скандалозно“ текст у којем се анализира нова серија РТС-а „Равна гора“.

Писмо исправке генералног директора РТС-а главни уредник "Јутарњег листа" Младен Плеше, и поред обећања, није објавио.

Писмо је јуче објавио популарни хрватски портал Индекс.хр.

Преносимо у цјелости одговор Генералног директора РТС-а, Александра Тијанића упућеном уредништву загребачког Јутарњег листа:

"Сви Срби су четници, сем Срба који тврде да су сви Срби четници"

“Задивљен сам колико сте нам, као европска земља, одмакли у новинарству. Направили сте атрактивну рецензију телевизијске серије; која још није снимљена. Објавили сте критику сценарија; који нисте читали. Дали сте рђаву оцену намери Радио-телевизије Србије; не разговарајући са особом која је ту серију наручила. Нама ће таква технологија, надам се, бити недоступна још годинама.

За вас, ја сам дијагностицирани четник који серијом рехабилитује Дражу, његову „југословенску војску у отаџбини" и мења историјски поредак ствари. Употребили сте исти речник, исту методологију закључивања и исте „обједе" као, у три наврата, овдашњи преживели партизани и њихови идеолошки настављачи СУБНОР-а. Они су, попут вас, оцењивали серију само месец дана пред почетак снимања. По вама и СУБНОР-у, сценариста филма о мафији је очигледно мафијаш.

Сценариста филма о серијском убици је несумњиво Џек Трбосек. Чарли Чаплин је, због „Великог диктатора", лично Адолф. Ја сам, дакле, четник. Имате мали проблем; не знам да ли је Чаплин био нациста, чисто сумњам, али знам да узалуд мени, мојим текстовима или серијама пуштате браду. Не пријања.

Дакле, серија Радоша Бајића неће – у овој години и у овим наставцима – добацити до компликоване српске деобе герилаца на „четнике" и „партизане". Тема је слом Краљевине Југославије. Кад следећих година на ред дођу осетљивија питања: ко је пуцао на Немце и ко је пуцао на оне који су пуцали на Немце, видећемо и да ли су баш сви партизани били анђели, а баш сви четници кољачи. Али, нико не може – све и да хоће – да промени историјски поредак победника и губитника.

Толико о „ревизионистичком" деловању РТС под мојим десетогодишњим управљањем. Толико о теорији да су сви Срби четници, сем Срба који тврде да су сви Срби четници.”

Александар Тијанић, генерални директор РТС0 КОМЕНТАРА

  1. JA SE P0NADAO POMIRENJU SRBA I HRVATA(DODIKA I ČOVIĆA), KAD VIDI ČUDA
    x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(
    SPREMTE SE SPREMTE…
    IZNENAĐENJA NAS ČEKAJU SVUKUDA
    x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *