Тихић заказао састанак 28. децембра у Сарајеву

vПредсједник СДА Сулејман Тихић заказао је за сриједу, 28. децембра, нови састанак лидера шест странака који би требало да буде одржан у 12.00 часова у згради заједничких институција БиХ у Сарајеву. Tихић је изјавио новинарима да је уназад неколико дана обављено низ билатералних сусрета и разговора између шест лидера политичких странака и да сматра да […]

четвртак, децембар 22, 2011 / 14:16

vПредсједник СДА Сулејман Тихић заказао је за сриједу, 28. децембра, нови састанак лидера шест странака који би требало да буде одржан у 12.00 часова у згради заједничких институција БиХ у Сарајеву.

Tихић је изјавио новинарима да је уназад неколико дана обављено низ билатералних сусрета и разговора између шест лидера политичких странака и да сматра да постоји основа да буде заказан састанак лидера.

„На дневном реду састанка као прва тачка наћиће се постизање договора око закона о попису становништва, закона о систему државне помоћи и војној имовини. Под тачком два биће буџет, под три Савјет министара, а под четири агенције на државном нивоу“ – најавио је Тихић.

Према његовом мишљењу, постоји могућност да нека од ових питања буду договорена и ријешена.

„Нисам оптимиста да ћемо сва питања ријешити, али за нека постоји консензус да би могли да их договоримо“ – рекао је Тихић и додао да ће у позиву замолити све лидере да састанка буде без ограничења времена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *